Nyhedsbreve

SENESTE NYHEDSBREV

Februar 2024

Dette første nyhedsbrev laves, mens jeg afventer skrivelse fra Sundhedsmyndighederne. I en artikel fra Berlingske fremgår det, at Sundhedsstyrelsen vil sende en skrivelse til foreningen. Denne skrivelse skal gøre rede for hvilke behandlingstilbud, sundhedsmyndighederne mener, de vaccineskadede i Danmark skal have adgang til.

I 3 år har der ikke været tilbud til borgere der lider af skade og sygdom efter Covid vaccination. Der er ingen udredning, behandling eller anerkendelse. Denne patientgruppe har internationalt diagnosen Post-Akut Covid-19 Vaccine Syndrom (PACVS). Hele verdens befolkning blev vaccineret mod Covid, og i alle lande er der patienter med denne diagnose.

Vores forening er en del af den internationale koalition under React19. Der er oprettet foreninger i mange lande rundt om i verden. Foreningerne er stiftet af patienter, der oplever samme gaslighting, som vi gør i Danmark. Patienter med PACVS modtager ingen hjælp, og der er ingen tidlig indsats for at stoppe skaderne efter vaccination. Patienterne udsættes for udskamning fra befolkning, medier, politikere og sundhedsmyndigheder. Nogle lande er værre end andre. Den massive kampagne for vaccination, og i nogle lande endda vaccinetvang, har skabt en stigmatisering af hele denne patientgruppe.

I Danmark er der heldigvis flere og flere politikere der stiller spørgsmål ved situationen og hvordan man kan hjælpe denne patientgruppe. Der er også læger og forskere, der er nysgerrige på patienterne og de sygdomme, de har fået udløst af vaccinerne. I Danmark er der nogle, der ønsker at blive klogere på, hvad der er sket med patienterne og hvordan man kan hjælpe dem. Forhåbentlig så de kan vende tilbage til uddannelse, job og et aktivt liv igen.

Men der er også nogle der syntes, patienterne ikke skal i fokus, og ikke ønsker forskning for at forbedre patienternes helbred. Fælles for denne gruppe af fagpersoner er, at de ikke selv er vaccineskadede, ikke kender nogle der er vaccineskadede, og ikke ønsker at kommunikere med vaccineskadede.

Vaccination har været en ”varm kartoffel” i mange år. Jeg syntes, vi skal tale om de skader man kan få ved vaccination. Kun ved at undersøge patienterne, kan man få viden om hvad der udløser sygdommene, og forhåbentlig hvordan man kan behandle patienterne. Det eneste PACVS-patienter ønsker er, at få deres liv tilbage. Vaccineskader rammer alle aldersgrupper men flest kvinder. Skaderne kan variere i styrke. Nogle er sengeliggende på 3. år uden at kunne bevæge sig, mens andre kan varetage få timers arbejde. Ingen er helbredt spontant.

Hvordan kan du hjælpe?
– Tal om det, vær nysgerrig og lyt til patienternes historie
– Del patienternes historier, og vær med til at oplyse befolkningen om, hvad vaccineskader er
– Lad være med at kalde vaccineskadede for antivaxere
– Respekter patienternes ønske om at få deres liv tilbage uden at have politisk motiv
– Fortæl om foreningen, så patienterne kan finde frem til os
– Støt foreningen med medlemskab eller donation

Desværre er der ingen der kan udtale sig om patienternes fremtidige helbred eller funktionsniveau. Der er nemlig ikke forsket i hvad disse vacciner gør ved kroppen. Alle der er kommet til skade af vaccinerne er overladt til et sundhedssystem i knæ, et sundhedssystem der ikke er gearet til patienter med komplekse sygdomme og symptomer. Patienterne får heller ikke de rigtige diagnosekoder. Derfor er der ingen der ved, hvor mange der lider af vaccineskader. Studier peger på 1:800 vaccinerede får en alvorlig skade. Det er mange mennesker.

I skrivende stund er der over 208.000 indberettede bivirkninger ved Lægemiddelstyrelsen efter Covid vaccinerne: Tozinameran, Chadox1 Ncov-19, Elasomaran og AD26.Cov2.S. På LMSTs interaktive side over indberettede bivirkninger for lægemidler kan man søge på præparaterne, og se hvilke typer bivirkninger der er blevet indberettet. Man kan også se antal indberettede dødsfald.

I de sidste par uger har Berlingske bragt flere artikler om PACVS-patienterne, og de udfordringer de har. Der nævnes også en udredningsprotokol. Jeg er taknemmelig for, at der er nysgerrige læger i Danmark, som ønsker patienterne undersøgt. Den 1. november 2023 var jeg til møde i Sundhedsstyrelsen. Referatet af dette møde ligger her på hjemmesiden. Jeg kan anbefale at læse det. Sundhedsstyrelsen er informeret om PACVS-patienternes udfordringer.

Jeg håber, Danmark vil gå forrest i forskning og behandling af PACVS-patienter. I andre lande er man endnu ikke nået dertil, da politik skaber berøringsangst overfor denne patientgruppe. Man ønsker ikke at konfronteres med de bivirkninger Covid vacciner har givet. Medaljens bagside er ikke så køn, men vi bliver nødt til at se på den og tale om den. Langtidsbivirkningerne for disse vacciner er ukendte.

Anette Lindberg Friedrichsen
Formand/talsperson

TIDLIGERE NYHEDSBREVE

Herunder kan du læse alle nyhedsbrevene.

Februar 2024